Barion Pixel
Amennyiben hozzájárulsz a sütik használatához, kattints a RENDBEN gombra. Részletes információ: Adatvédelmi tájékoztató
RENDBEN
Kategóriák

Mielőtt felszállnál a drónnal

Mielőtt felszállnál a drónnal
Aki először vásárol vagy kap ajándékba egy drónt, egy olyan új hobbiba csöppen bele, ahol az eszközök használatát EU-s jogszabályok irányelvei mentén lehet üzemeltetni. Tapasztaltunk szerint ez az új felhasználóknak elsőre kaotikus vagy értelmezhetetlen lehet vagy éppen az on-line vagy social média felületeken találkozol ellentmondó információkkal. Röviden és érthetően összeszedtük a legfontosabb információkat.


Ha vásároltál egy eszközt, akkor az első feladatod az lesz, hogy regisztráld a drónt. Az érvényes EU-s jogszabály szerint minden olyan drónt regisztrálni kell, ami nem számít játéknak (vagyis van rajta kamera, 100 méternél messzebbre repül, meghaladja a 120 grammot vagy nem rendelkezik C0 jelöléssel a drónon)
A nyilvántartásba vételt, vagyis a drónok és az üzembentartójának regisztrációját a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) Közlekedési Hatósági Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságánál lehet megtenni az arra kijelölt formanyomtatvány kitöltésével és beküldésével, melynek összege 2x2.000 Ft.
UAS regisztrációs dokumentum: https://www.kozlekedesihatosag.kormany.hu/hu/dokumentum/202855
UAS üzembentartó regisztrációs dokumentum: https://www.kozlekedesihatosag.kormany.hu/hu/dokumentum/202887
Itt tudod beadni: epapir.gov.hu


Továbbá nem játéknak minősülő pilóta nélküli légijárművet (drónt) 2021. január 1. napját követően az EU légterében kizárólag 16. életévét betöltött (nem vonatkozik az épületen belüli használatra), felkészült, EU OPEN A1/A3 vagy A2 képesítéssel rendelkező drónkezelő irányíthat. Emberek környezetében csak A2 képesítéssel repülhetsz.
Basic drón távpilóta elméleti és gyakorlati képzést itt találsz: www.dronakademia.hu

Drónok C kategória címke nélkül 2023 végéig 2024. január 1-től
< 250 gramm A1 alkategória A1 alkategória
250-500 gramm A1 alkategória A3 alkategória
500 gramm - 2 kiló A2 alkategória A3 alkategória
2-25 kiló A3 alkategória A3 alkategória
 
C kategória címke Alkategória Bizonyítvány
C0 A1 A1-A3 ajánlott
C1 A1 A1-A3
C2 A2 A2
C3 A3 A1-A3
C4 A3 A1-A3250 gramm felett az üzemeltetett drónra kötelező felelősségbiztosítással is rendelkezni szükséges. Városon belül eseti légtérben 250 gramm alatt is kell rendelkezned biztosítással. Minden egyes drónodra külön-külön szükséges biztosítást kötnöd.
Kötelező biztosítást itt tudsz kötni: www.mdisz.hu
A DJI típusú drónodra köthetsz gyári casco biztosítást is: DJI Care


A drón használatát minden esetben az időjárás és a légtérszerkezet ellenőrzése előzze meg!
Az erre alkalmas applikációban tudod ellenőrizni, hogy repülhetsz-e az adott helyszínen vagy külön engedély szükséges oda. Keresd a telefonodon a Google Play, illetve a Apple App Store felületeken a MyDroneSpace alkalmazást és töltsd le! Eseti légtér engedély nélkül soha ne repülj 120 méternél magasabban, lakott terület felett vagy nemszabad légtérben! 


A LightCut támogatja a vezeték nélküli kapcsolatot, valamint a kompozíció és a repülési útvonalak intelligens felismerését, így a vágás és a szemet gyönyörködtető videók készítése gyorsan, egyetlen érintéssel elvégezhető. Az alkalmazás az ActiveTrack, a MasterShots és a QuickShots funkciókból importált felvételek keverését követően automatikusan a témához illő hanghatásokat és exkluzív sablonokat illeszt be, és pillanatok alatt kiváló minőségű videóanyagot állít össze. Ráadásul a vágás során nincs szükség a felvételek letöltésére, így tárhelyet lehet spórolni az okostelefonon.
Szerkesztés egyetlen érintéssel    Intelligens hanghatások    Számtalan sablon légi felvételekhez
A tartalomtípusok és témák azonosítása mesterséges intelligencia segítségével történik, majd a szoftver sima kameramozgást és kivételes kompozíciós technikákat alkalmazva kiválasztja a kiemelt pillanatokat, és játszi könnyedséggel mozifilmszerű videót hoz létre. Az ActiveTrack, a MasterShots és a QuickShots speciális beállításai segítségével könnyedén készíthetsz mesterműveket, és egyszerre élvezheted a hatékony felvételkészítést és vágást. A videótartalom alapján valós időben generál magával ragadó hanghatásokat, így a szinte hangtalan videóanyag azonnal vibrálóan eleven légi felvétellé válik. Komplex légifelvétel-sablonokat tartalmaz, pl. természet, városkép, tilt-shift sablont és még sok egyebet. Importáld a légi felvételeidet, és minimális erőfeszítéssel lenyűgöző videókat készíthetsz.


Biztonságos és élményekben gazdag repülést kívánunk!
Amennyiben további kérdésed merül fel hívd a 06-30-555-4043 telefonszámot!