Barion Pixel
Amennyiben hozzájárulsz a sütik használatához, kattints a RENDBEN gombra. Részletes információ: Adatvédelmi tájékoztató
RENDBEN
Kategóriák

Ingyenesen elérhető a DroneDeploy képfeldolgozó applikációja

2015. 11. 23. 22:46:42A Szilikon-völgyben tevékenykedő DroneDeploy - mely felhő-alapú, légi kartográfiai adatfeldolgozásra szakosodott - bejelentette, hogy 120 országban ingyenesen elérhetővé tette az adatfeldolgozó szoftverét. Ez kedvező hír a mezőgazdaságban, erdészetben, építőiparban illetve bányászatban dolgozó cégeknek is, hiszen a hasonló kimeneti adatokat biztosító szoftverek 1 millió forint körüli összegért szerezhetők be manapság.

Mike Winn vezérigazgató elmondta, hogy bár a DroneDeploy sokak számára korábban nem volt elérhető - mind műszaki, mind anyagi okok miatt -, de az új mobil szoftvernek köszönhetően már bármilyen drónnal készült képanyagot képesek feldolgozni. Ehhez csak fel kell tölteni a cég felhő-alapú szerverére az elkészült fotókat és várhatóan 2 órán belül visszakapjuk a feldolgozott és átkonvertált mérethelyes térképet, illetve szükség szerint a 3D-s modellt. Így az adott iparágakban dolgozók függetlenné válhatnak és a jövőben nem kell külső szolgáltatókkal bérrepülésben feltérképeztetniük a területüket. A saját, könnyen üzemeltethető drónjukkal a számukra fontos időszakban készíthetnek légifelvételeket és rövid időn belül hozzájuthatnak olyan minőségű és részletgazdag térképekhez, mely segíti a munkájukat, döntéseiket.

Ha Te is szeretnél önállóan drónos térképeket készíteni, akkor dróntanfolyamon elsajátíthatod az üzemeltetést és megismerheted a szoftver használatát. Az ingyenes mobilalkalmazás egyelőre Androidos rendszerhez érhető el, mely letölthető közvetlenül a Play áruházból, de hamarosan az iOS applikáció is megjelenik. Mindenképpen próbáld ki, hiszen amellett, hogy nagyon hasznos, egyben szórakoztató is.

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: hír