Barion Pixel
Amennyiben hozzájárulsz a sütik használatához, kattints a RENDBEN gombra. Részletes információ: Adatvédelmi tájékoztató
RENDBEN
Kategóriák

Rémisztően jók ezek a drónok.

Rémisztően jók ezek a drónok.
Beköszöntött az ősz.. Elmúlt a strandidő, a természet zöldjét megtörik a sárgás-barnás árnyalatok, a völgyekbe beül a köd és csendben, alattomosan közelebb lopóznak rémálmaink teremtményei. Idén is elérkezett az október és árnyékában sompolyog a Halloween. Szerencsére a rémségek mellett akciók is közelítenek, hogy egy kicsit enyhítsük a rémületet. :)
A legijesztőbb ünnep szellemiségében ma egy nagyon rendhagyó bloggal készültünk Nektek. Nézzünk meg néhány őrült drónost, akitől kirázna a hideg!

Bármilyen furán is hangzik, mégis van összefüggés a drónok és a Halloween között. A gépek mozgékonyságát és azt az alapvetően szembetűnő tényt kihasználva, hogy tudnak repülni, számos kreatív megoldással tehetjük különlegesebbé a díszletet. A legtöbb DJI drónon megtalálható alsó helyzetjelző fény bekapcsolásával már átalakítás nélkül, önmagában is számos UFO észleléssel színesíthetjük a helyi újságok lapjait. Egy régi ismerősünknek volt már szerencséje kivilágított, háromszög alakú repülőmodelljét viszontlátnia egy tematikus lapban. Ha elvetemültebb dolgokra vágyunk, követhetjük néhány drónos YouTube csatorna példáját, akik a gépre erősített fehér fátyollal és papírmasé fejjel, valamint egy hangszóróval riogatták a környék parkjainak gyanútlan járókelőit. Vagy nézd meg ezt a prank-elős videót.
Ha kedvet kaptok hozzá még van időtök, hogy a drón alá vagy éppen köré szerkesszetek valami rémisztő alakot. Arra azért érdemes figyelni, hogy a rotorlapátok útjába ne kerüljön semmi a könnyen lengedező anyagokból! Egy biztos, hogy ilyen jópofa kinézetű repülő alakokkal sikerünk lesz a környezetünkben, sőt egy Halloween partyban is nekünk lesz a legmenőbb belépőnk.Ünneprontó módon azért hozzátennénk, hogy semmilyen esetben nem javasoljuk a drónok üzemeltetésére vonatkozó jogszabályok és előírások megsértését, hiszen azok súlyos következményekkel vagy sérülésekkel járhatnak. Halloween-kor ugyan szezonális a vér meg a csonkolt ujjak, de élőben nem akkora poén.

Halloween-kor a drónt nem csak díszletként, hanem szokványos feladatára, a légi filmezésre is használhatjuk, hogy valami ijesztőt alkossunk. Elég mindössze egy átlagos repülés alkalmával "véletlenül" észrevenni jelmezbe bújtatott barátunkat, vagy lencsevégre kapni egy előre megbeszélt jelenetet valami félreeső helyen és máris kézzel fogható bizonyítékkal támogathatjuk meg rémtörténeteinket. Az extra hitelesség kedvéért nem is kell közvetlenül a témára irányítani a kamerát, így hihetőbb, hogy csak utólag vetted észre a felvételen.

Ha egy kicsit szolidabb borzongásra vágyunk, a hangulatot megalapozhatjuk egy megfelelően megválasztott terület megrepülésével. Ilyenek lehetnek a kopaszodó, ködös erdők, a romos várak, vagy épp a természet által visszahódított, elhagyatott ipari területek. Az ember szinte akaratlanul is várja, hogy mikor bukkan elő valami a fák közül. Rengeteget dobhat a felvételeink hatásán az alkalomhoz illő színpaletta megválasztása. A legtöbb komoly videószerkesztő programban, mint amilyen az általunk is használt Wondershare Filmora, egyetlen kattintással apokaliptikus kinézetet kölcsönözhetünk még a legüdébb színvilágú környezetnek is az előre beállított LUT-ok segítségével. Persze azért az elhagyatott helyek között is léteznek extrém különlegességek: Danny Cooke szabadúszó filmes néhány éve a világ legnagyobb atomkatasztrófája után hátramaradt város, Pripjaty elhagyatott épületeiről készített művészien hátborzongató drónfelvételeket. 

 

Elérkeztünk a blog utolsó részéhez,  de mint tudjuk, a hab tetejére a végén tesszük fel a cseresznyét... Ez a legrémisztőbb drónos téma amivel valaha találkoztunk. Egy valódi, létező horrorfilmről van szó, amelynek nem pusztán egy gyilkos hajlamú drónpilóta a főszereplője, hanem egy öntudatra ébredt DJI Phantom klón. Már a borítóról érezhető, hogy a mesterséges intelligencia a segítőtárs szerep helyett sokkal inkább a Skynet-es vonalat szeretné erősíteni. A film történéseitől minden hivatásos és hobbi drónpilóta hátán feláll a szőr.. Még leírni is szörnyű: Eseti légtér nélküli drónhasználat ellenőrzött légtérben, veszélyes manőverek, ütközésgátló szenzorok kikapcsolása, beltéren repülés, felelőtlen akkumulátor töltési és szerelési praktikák és még személyi jogsértés is látható benne. Viccet félretéve, egy igazi ZS-kategóriás filmről beszélünk, az a fajta, amelynél már nehéz eldönteni, hogy vajon komolyan gondolták-e.. Úgy gondoltuk megosztanánk veletek, ne csak mi szenvedjünk.

Szóval kalandra fel, tegyétek izgalmasabbá az október utolsó napjait, ujjakra, szívritmusra vigyázni! :) 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír