Barion Pixel
Amennyiben hozzájárulsz a sütik használatához, kattints a RENDBEN gombra. Részletes információ: Adatvédelmi tájékoztató
RENDBEN
Kategóriák

DJI Pocket 2 - a legkisebb kamera még nagyszerűbb lett

2020. 10. 20. 15:00:00
DJI Pocket 2 - a legkisebb kamera még nagyszerűbb lett
A DJI ma bejelentette a legújabb - slágergyanús karácsonyi - termékét, a Pocket 2 kamerát. Az eredetileg 2018 végén megjelent Osmo Pocket az évtized talán leginnovatívabb eszköze volt. Előtte nem létezett olyan motoros gimbalra rögzített akciókamera, amely a dobozból kivéve azonnal stabil és tűéles képet nyújtott, és amit a felvételek elkészülte után zsebre vághattunk volna.

Hirtelen már nem volt szükség külön stabilizátor és befogókeretek vásárlására, nem kellett a kameránkat a stabilizátorra szerelni, mindent megkaptunk egy apró eszközben. Rengeteget használtuk ezt az eszközt utazásaink során és imádtuk, imádjuk a mai napig, ám a DJI továbbfejlesztette ezt az apró kamerát, hogy még jobban szabadjára engedhessük a kreativitásunkat.
Az Osmo Pocket 2, illetve hivatalosan immáron DJI Pocket 2 elődjéhez méltóan könnyen szállítható, intuitív és kényelmes, egy kezes használatra optimalizált eszköz. Három tengelyen stabilizált motoros gimbaljának köszönhetően hollywoodi minőségű sima és látványos felvételeket készíthetünk. Na de inkább vegyük szemügyre az újdonságokat!

A DJI Pocket 2 az előzetes pletykákon is túltesz, a jósolt 1/2 inch-es szenzor helyett egy még nagyobb, 1/1.7 inches került beszerelésre, ami még nagyobb részletességet és dinamikai tartományt ígér még alacsony fényviszonyok között is. A nagyobb szenzor nagyobb felbontást tesz lehetővé, a Pocket 2-vel akár 64 megapixeles fényképeket is készíthetünk, amelyek még 8x-os zoom mellett is tűélesek maradnak. A színek élénkségét a HDR videófelvétellel emelhetjük ki még tovább, amely az expozíciós szintek elválasztásával kelti életre a színvilágot. 
Az új Pocket 2 valóban jól hangzik - szó szerint. Az új DJI Matrix Stereo technológia és a markolatban elhelyezkedő 4 mikrofon elképesztő részletességgel képes rögzíteni a hangokat, akár térhatású hangzással a valódi mozis élményért. A kis eszköz sokat fejlődött az okos hangfelvétel terén. A SoundTrack technológiával a hangfelvétel fókusza igazodik a kamera irányához, így tisztán hallható lesz minden ami történik. Az AudioZoom-nak köszönhetően a kamera zoomjával egyidejűleg a mikrofonok beállítása is változik, amellyel sokkal dinamikusabb hangsávot adhatunk felvételeinkhez. Természetesen az intelligens funkciók között megtaláljuk jól ismert és kedvelt beállításainkat, de ezek mellett érkeztek újak is.
Glamour effektek
Ezek a kreatív szelfi módok kifejezetten a közösségi média sztárjai és az influencerek számára lettek kifejlesztve. 93 fokos látószögével nem csak mi magunk, hanem a környezetünk és társaságunk is kényelmesen belefér a képbe. 
Story mód
Ha napunk több részletét szeretnénk megosztani követőinkkel, a Story mód erre is lehetőséget ad. Az előre elkészített sablonokkal és aláfestő zene könyvtárral valódi minifilmeket posztolhatunk bármelyik platformunkra. 
HD Panorama
Amikor azonban olyan látvány tárul elénk, ami még ebbe a nagy látószögbe sem fér bele, akkor jön a HD Panoráma mód, amelyben a kamera 3x3-as nagy felbontású képet készít 180° fokos látképpel.
AI szerkesztő
A Pocket 2 azok számára is ideális, akik még csak most ismerkednek a tartalomkészítés tudományával. Az újdonságnak számító mesterséges intelligenciával támogatott automata videószerkesztő algoritmus a nyers felvételeket pillanatok alatt látványos tartalommá varázsolja.
Timelapse funkciók
Természetesen elődjéhez hasonlóan a Pocket 2 is egy időgép, a Timelapse, Motionlapse és Hyperlapse funkciók segítségével másodpercekbe sűríthetjük a hosszú órákat. Akkor sincs ok aggodalomra ha még nem próbálkoztunk ilyesmivel, a Pocket 2 minden lépésben segítséget nyújt.
Hogy kreativitásunknak semmi se szabhasson határt, a Pocket 2 felszerelhető számos hasznos kiegészítővel, melyek nálunk is elérhetőek lesznek. Ilyenek például a mini kamera irányító joystick  és zoom állító (ez már az előző verziónál is nagyon hasznosnak bizonyult), a megnövelt markolat, nagy látószögű lencse, rögzítőpont, amely okostelefonok felszerelését teszik lehetővé, tripod, vízálló tok, szűrők és még rengeteg más hasznos kiegészítő.
 

Ahhoz, hogy valóban kiteljesedjen a Pocket 2 minden funkciója, érdemes beruházni a Creator Combo csomagra, amely számos hasznos kiegészítőt tartalmaz. Nézzük mit találunk a dobozban:

DJI vezeték nélküli mikrofon jeladó és szélfogó
Ennek a kiegészítőnek leginkább a riporterek, vloggerek és zenészek fognak örülni. A Creator Combo ugyanis tartalmaz egy magas dinamikatartományú vezeték nélküli mikrofont. A hozzátartozó szélfogónak köszönhetően az időjárási körülményektől függetlenül rögzíthetünk akár professzionális felhasználásra is alkalmas hanganyagot. 

DJI Pocket 2 "Mindenes" toldat
A markolat aljára csatlakoztatható toldat egy igazán sokoldalú kiegészítő. Rendelkezik beépített Wi-Fi modullal és bluetooth-szal a vezeték nélküli okostelefon csatlakoztatáshoz, található rajta egy audio adapter, mikrofon, valamint egy hangszórónak is jutott hely.

DJI Pocket 2 széles látószögű lencse
Ezzel a lencsével könnyedén örökíthetjük meg az elénk táruló látványvilág millió részletét. Figyelemre méltó látószögébe szinte minden belefér.

DJI Pocket 2 Micro Tripod
Bár a gimbalos kamerák általában a dinamikus, mozgó jelenetekre optimalizáltak, a DJI nem feledkezett meg a statikusabb felvételek művészeiről sem. A Pocket 2-höz tervezett micro tripod hasznos eszköz a panoráma és timelapse módokhoz, amikor még több stabilitásra van szükség.

Már a Pocket 2-höz is elérhető a DJI Care Refresh, a teljes körű biztosítás, amely a választott csomagtól függően bármilyen kár esetén fedezi az eszköz javítását, vagy épp cseréjét. A világ legkisebb stabilizált kamerája méltó utódra lel a Pocket 2-ben és már rendelhető is weboldalunkon.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír