Amennyiben hozzájárulsz a sütik használatához, kattints a RENDBEN gombra. Részletes információ: Adatvédelmi tájékoztató

A DJI bejelentette az első mezőgazdasági drónját

2015. 12. 01. 18:10:09

A DJI, a világ vezető pilóta nélküli légi járműveket gyártó cége, pénteken bejelentette, hogy kifejlesztette első, permetezésre alkalmas mezőgazdasági drónját.
Az Agras MG-1 porálló, vízálló és korrózióálló anyagokból készült. A teljes szerkezet vízzel mosható, szállításhoz valamint tároláshoz lehajtható karokkal rendelkezik.

A nyolc rotoros Agras több, mint 10 kilogramm folyékony permetszert tud felvinni magával és hozzávetőleg 7-10 hektáros területet tud bepermetezni óránként. Ez több mint 40-szer hatékonyabb, mint a kézi permetezés és messze kevesebb költséggelé jár, mint a repülőgépes vagy helikopteres szolgáltatás. A drón akár 8 m/mp sebességgel képes repülni, a permetezés intenzitása az aktuális repülési sebességhez állítható, így biztosítva az egyenletes lefedettséget. A gép a cég legfejlettebb repülésvezérlő rendszerét használja, így satbilan tartja a magasságot és a távolságot a növényektől és centiméteres pontossággal repüli végig az útvonalat.

A drón négy cserlhető kerámiafejes fúvókákkal rendelkezik, melyeken a kiáramlási sebesség automata és manuális módra állíthatók. A permetanyag egyenletes eloszlását a gép rotorjai által keltett leáramló levegő is segíti. Az Agras MG-1 teste le teljesen zárt és tartalmaz egy integrált centrifugális hűtési rendszer, melynek célja, hogy növelje a motorok élettartamát. A drón memóriaegységgel is rendelkezik, így az akkumulátorcserét vagy permetanyag utántöltését követően visszatéri a küldetés megszakítási pontjára és onnan folytatja a munkáját.

Az Agras MG-1 egyelőre Kínában és Koreában fog megjelenni, majd később más piacokon is bekerül az értékesítési rendszerekbe.
Tartalomhoz tartozó címkék: hír