Barion Pixel
Amennyiben hozzájárulsz a sütik használatához, kattints a RENDBEN gombra. Részletes információ: Adatvédelmi tájékoztató
RENDBEN
Kategóriák

​Osmo Pocket - Tedd zsebre a világot!

​Osmo Pocket - Tedd zsebre a világot!
A mai blogunkban a létező legkisebb, három tengelyen stabilizált kamerát, a DJI Osmo Pocket-et mutatjuk be. Az eszközt nem túlzás zsebkamerának nevezni, hiszen valóban alig nagyobb egy szelet csokinál. Mérete  ellenére egy komoly, intelligens funkciókkal ellátott 4K felbontású stabilizált kamerarendszerről beszélünk. 
Kompakt méreteinek és innovatív megoldásainak köszönhetően a Pocket akár mindennapjaink útitársa is lehet, így bármilyen hirtelenséggel is csöppenjünk nagy kalandokba ott lesz, hogy megörökítse azt. A zsebünkből elővéve azonnal kezdődhet is a felvétel, nincs szükség se manuális kalibrálásra, sem a telefonnal való bajlódásra. A Pocket 1/2.3 inches szenzorral és f/2.0 rekesszel van felszerelve, valamint 80 fokos látószöggel rendelkezik. A kamera 4K felbontás mellett is képes folyamatos, 60FPS sebességű videófelvételre, fényképező üzemmódban pedig 12 megapixeles képeket készíthetünk vele. A kamera szoftvere lehetővé teszi a felvétel paramétereinek teljes testreszabását számos beállítási lehetőséggel, így az Osmo Pocket a profi felhasználók számára is ideális választás lehet.

Ugyan nem kis erőfeszítésébe került a DJI mérnökeinek kifejleszteni egy ilyen kisméretű gimbalt, a Pocket stabilitása a márkára jellemző precizitást és színvonalat ugyanúgy hozza, mint nagyobb társai.
Az eszköz kezelése is kimondottan kényelmes és felhasználóbarát. Az Osmo sorozat régebbi tagjával ellentétben a Pocket markolata csúszás- és izzadásgátló bevonattal ellátott, kellemes tapintású műanyagból készült, de ami még fontosabb, hogy minden kezelőszervet könnyedén elérhetünk félkezes használattal is. A két gomb mellett a markolatban helyet kapott egy kis érintőkijelző, aminek négy oldaláról elérhetőek a különböző beállítások és a galéria. A kamerát egyetlen gombnyomással magunk felé fordíthatjuk.

Mint tudjuk, a hőmérsékleti viszonyok nagyban befolyásolják elektromos eszközeink teljesítményét. Ventilátor nélküli, passzív hűtésének köszönhetően az Osmo Pocket zajtalanul képes elvezetni a keletkező hőt, így nem kell aggódnunk sem a hanghatás, sem amiatt, hogy a legszebb pillanatokban túlmelegszik az eszközünk.

A Pocket rendelkezik egy univerzális porttal, amelynek segítségével csatlakoztathatjuk hozzá okostelefonunkat, ezzel megnövelve a kamera kijelzőjének méretét, vagy választhatunk a különféle kiegészítők egyre növekvő kínálatából. Ezek már a webshopunkban is elérhetők, többek közt állványok, markolatok, vízálló tokok és befogókeretek, amelyekkel övre, kerékpárra, autóba, sőt, akár egy Mavic 2-re is rögzíthetjük a Pocket-et.

 A gép sokoldalúsága az Active és a Vlogger Combo-ban megtalálható multifunkciós markolat és Wi-Fi modul segítségével teljesedik ki igazán. A kamera az állítható befogókeretbe csúsztatva azonnal bevetésre kész, az integrált telefontartónak köszönhetően pedig a telefonunk képernyőjén követhetjük a történéseket. A kamerát tartó keret egy teleszkópos rúdon foglal helyet, amelyet kihúzva kapunk egy szelfibotot, de az akadályok, vagy az előttünk álló tömeg fölötti átnézésre is kiváló.  Az összes szükséges kezelőszerv, valamint extra programozható gombok és egy analóg kar (joystick ha úgy tetszik) is helyet kapott rajta, amellyel tetszőlegesen forgathatjuk a gimbalt mindkét tengelyen. A markolat alján találunk egy furatot, amely lehetővé teszi különböző állványok rögzítését. Ezeknek főleg a statikusabb felvételeknél vesszük hasznát, mint amilyen a timelapse is, valamint akkor is jól jön, ha távolabb akarunk állni a kamerától de nincs aki tartsa azt nekünk.A DJI még a legkisebb eszközét sem hagyja intelligens funkciók nélkül. Ezeket régebbi bejegyzéseinkben részleteztük, de akik most csatlakoznának a filmezés világához, azok számára hasznos lehet az alábbi kis bemutató:
FPV
Ebben a módban a kamera megtartja a markolat orientációját, dinamikus látványvilágot biztosítva mozgás közben. Ilyenkor úgy viselkedik a gimbal, mint bármely akciókamera, azaz folyamatosan előre néz. Kiváló választás pl. hullámvasutazáshoz.

ActiveTrack
Egyetlen érintéssel kijelölhetjük felvételünk főszereplőjét, akit (vagy amit) a kamera automatikusan követ és fókuszban tart, szelfi módban pedig Te kerülsz a középpontba.

3x3 Panorama
Ez a mód lenyűgöző részletességgel képes megörökíteni a barangolt tájat. Nincs szükség a kamera irányba forgatására, hiszen a gimbal teljesen automatikusan pozicionálja a kamerát.

Motionlapse
A Motionlapse segítségével egy egész napot besűríthetünk egyetlen jelenetbe. A mód annyiban különbözik a megszokott Timelapse funkciótól, hogy a kamera folyamatos, lassú mozgással teszi dinamikusabbá, filmesebbé a végeredményt.

Slow Motion
120 képkocka/másodperces felvételi sebességének köszönhetően lassított felvételeket is készíthetünk a menüből kiválasztható funkcióval.

Story Mode
Az Osmo Pocket megjelenése után nemsokkal elérhetővé vált a Story Mode, amely kifejezetten a közösségi média felhasználóit célozza meg. Ebben a módban több, előre beállított gimbal mozdulat és kamerabeállítás közül választhatunk. Többek közt tartalmaz 180 fokos pásztázást, hogy senki se maradjon ki a bulivideókból, beépített retusáló módot, valamint számos eszközt, hogy a szombat délutáni sétánkat művészi filmmé alakíthassuk . Felvételünket számos exkluzív szűrővel és zenei aláfestéssel tehetjük még egyedibbé.Az Osmo Pocket funkcióit is kiegészíthetjük a DJI Mimo applikációval, amelyben a különböző beállítások és felvételeink visszanézése mellett egy sokoldalú, könnyen kezelhető szerkesztőprogram is helyet kapott. A felvett képanyagot a markolatban elrejtett microSD kártyára rögzíthetjük, de minden pillanatok alatt átmenthető okostelefonunkra.
A felhasználói élményt és funkciókat tekintve az Osmo Pocket egy rendkívüli ár/érték arányú eszköz, teljesítménye és intuitív kezelése miatt egyaránt megfelel mind a profi, mind a hétköznapi felhasználók számára, kiegészítőinek köszönhetően pedig igazán sokoldalú.
Tartalomhoz tartozó címkék: hír