Amennyiben hozzájárulsz a sütik használatához, kattints a RENDBEN gombra. Részletes információ: Adatvédelmi tájékoztató
Kategóriák

Új Autel drónok, segítünk választani!

Új Autel drónok, segítünk választani!
Egyre több olyan feltörekvő dróngyártó jelenik meg a piacon, akik megpróbálják megdönteni a DJI egyeduralmát mind a hobbi, mind az ipari drónok területén. Ezek közül az egyik legígéretesebb az Autel Robotics, akik már bizonyítottak a néhány éve megjelent EVO és EVO II sorozatokkal. Most visszatértek, hogy kihívót állítsanak az Air 2 és a Mini elé. Az alábbiakban megtudhatjátok mikre képesek ezek a drónok, valamint a választásban is segítünk.

Az Autel Robotics tavaly hintette el két új dróntípus megjelentetését, amelyekkel főleg a hobbi drónos közösséget célozta meg. Az első szállítmányok és a pontosabb információk idén az első negyedévben jelentek meg. A tesztek alapján egyértelműen elmondható, hogy az Autel kitett magáért, minőségi, sokoldalú és több esetben DJI-t verő drónokat alkottak. Mindkét típus megjelenik Standard és Plus verzióban, melyek között a fő különbség a kamerák teljesítménye. Lássuk miket tudnak és mikben különböznek.A gyártó a drón applikációját is jelentősen továbbfejlesztette, hogy a tartalomgyártás egyszerűbb és gördülékenyebb legyen. A beépített videó szerkesztővel percek alatt összevághatjuk a felvételeket, vagy használhatjuk a számos videósablon egyikét, melyekkel látványos útifilmeket készíthetünk. Mindkét új drón rendelkezik a Super Download funkcióval, melynek segítségével 20MB/s sebességgel tölthetjük le felvételeinket bármilyen mobileszközre, ráadásul mindezt vezeték nélkül. Elegendő a drón közelébe helyeznünk a telefont, vagy tabletet és indul a letöltés. A Sound Record segítségével a telefonunk mikrofonját használva narrációt, vagy környezeti hangokat adhatunk a videónkhoz.

Autel EVO Lite és Lite+
A Lite szériát az Autel leginkább a DJI Air 2 és Air 2S célközönségének szánta, azaz a komolyabb hobbi drónosoknak, illetve a filmeseknek és a fotósoknak. A drón figyelemre méltő, 40 perces repülési idővel rendelkezik, amellyel az EVO Lite kategóriájában új mércét állított fel. A gép három irányú ütközésgátló rendszerrel van felszerelve, melyek elölről, hátulról, valamint alulról is védelmezik a drónt. Egy nagy teljesítményű, digitális zoom-mal is ellátott kamera, illetve számos intelligens repülési mód is helyet kapott az eszközben. Találunk többek között továbbfejlesztett követő üzemmódot, előre programozott filmes manővereket és timelapse felvételeket. Érdekes újítás a 4 tengelyes gimbal, amely már nem csak a bólintás, oldal irányú dőlés és forgás irányában stabilizál, hanem finomítja a függőleges mozgásokat is a felvételen.

Autel EVO Nano és Nano+
A sokat sejtető név elárulja, hogy ez lett az autel eddigi legkisebb drónja, melyet a DJI Mini szériával kíván a gyártó szembeállítani. Az első szembetűnő különbség az ütközésgátló szenzorok jelenléte, amelyet 249 grammos felszállótömegű drónon eddig még sosem láttunk. A drón védett mind az előtte, mögötte, valamint alatta lévő akadályoktól is! Az EVO Nano méretéhez képest nagy teljesítményű kamerával rendelkezik, a Nano+ képalkotó szenzora 0.8" inches, amely széles fénytartományban képes látványos, helyesen exponált felvételt készíteni. A Nano esetében is találkozhatunk különféle intelligens repülési módokkal, ezek megegyeznek a Lite üzemmódjaival. Az ütközésgátló szenzoroknak köszönhetően már a legkisebb Autel drón is képes a különféle követő módokra

EVO II, EVO II Pro és EVO II Dual Enterprise
Az Autel Robotics csúcsmodelljeit egy korábbi bejegyzésünkben már bemutattuk. Ezek a nagyobb méretű, akár ipari felmérésekre és térképezésre is alkalmas drónok cserélhető kameraegységgel rendelkeznek, így a különböző feladatokhoz nem szükséges több drónt vásárolnunk. Délelőtt részt vehetünk egy filmforgatáson, délután ellenőrizhetjük a közel transzformátor alállomás állapotfelmérését, este pedig segíthetjük a kutató-mentők munkáját. Az EVO II sorozat drónjai teljeskörű, minden irányra kiterjedő ütközésgátló rendszerrel lettek ellátva a maximális biztonság érdekében, 46 perces repülési idejük pedig sokoldalú és hatékony felmérő eszközzé teszik ezeket az eszközöket. 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír