Barion Pixel
Amennyiben hozzájárulsz a sütik használatához, kattints a RENDBEN gombra. Részletes információ: Adatvédelmi tájékoztató
RENDBEN
Kategóriák

Erőmű a zsebedben - Omnicharge

Erőmű a zsebedben - Omnicharge
Aki napi rutinja, vagy nyaralásai során elektronikus eszközöket használ, szinte garantáltan találkozott már egy aggasztó jelenséggel. A kijelzőre nézve azt látjuk, hogy a töltöttségi szintünk megállíthatatlanul törtet a nulla felé. Murphyt ismerve ez a jelenség akkor a legintenzívebb, amikor órákra vagy minden áramforrástól. Erre az égető problémára jelentenek hatékony megoldást az Omnicharge intelligens töltőállomásai.

A Los Angeles-i székhelyű Omnicharge csapata néhány éve startupként kezdte meg az új generációs power bankek tervezését és kivitelezését. Első ránézésre az eszköz egy szokványos power bank, azonban a borítás alatt ennék sokkal több rejlik, ugyanis az eszköz nem csak kütyüink töltésére szolgál. Az Omnicharge töltőállomásai több méretben és kivitelben érkeznek, melyek közül a legkisebb is alkalmas arra, hogy akár kétszer feltöltsük róla laptopunkat. 

Az eszközök borításán többféle csatlakozási lehetőséget is találunk, melynek segítségével akár több eszközt is tölthetünk egyidejűleg. A fejlesztők integrálták az új generációs QC 3.0 töltési protokollt, amely a Qualcomm gyorstöltő szabványa. Ez a lépés azt eredményezi, hogy a töltés az USB portokon keresztül alap esetben 5V feszültség mellett 10W teljesítménnyel tölti eszközeinket, azonban ha a csatlakoztatott kütyü szintén támogatja a QC 3.0-át, a töltés jelentősen felgyorsítható, akár négyszeres sebességre is.

Az sem jelent problémát, ha véletlenül otthonfelejtettük a töltőkábeleinket. Az Omnicharge eszközei ugyanis vezeték nélkül is képesek tölteni az erre alkalmas mobiltelefonokat és tableteket, elegendő egyszerűen ráhelyezni eszközünket a töltőállomásra. Az Omnicharge minden verziója LG gyártmányú 18650-es akkumulátorcellákból áll, amelyek kialakításuknak köszönhetően kevésbé hajlamosak a puffadásra, így hosszú távon is biztonságosabb a használata, mint a lapos, puha falú celláké.A legkisebb Omnicharge eszköz az OmniMobile termékcsalád, amely 12800 mAh és 25600 mAh-s kivitelben is elérhető. A power bank az előlapi gomb segítségével kapcsolható be, a leállítással azonban már nem kell foglalkoznunk, hiszen az önállóan kikapcsol ha a csatlakoztatott fogyasztó áramfelvétele nulla közelére süllyed. Ez a funkció tetszés szerint kikapcsolható, ha minimális áramfelvételű kellékeket töltenénk vele, mint pl. bluetooth fülhallgatókat.

A létra következő lépcsőfokát az Omni 20c+ jeleni, amely már egy nagyobb teljesítményű és sokoldalúbb eszköz. Ezen a négy visszajelző lámpát egy OLED kijelző váltja, amelyen valós időben követhetjük a töltés folyamatát az egyszerűbb energiagazdálkodás érdekében. Itt már több kimenetet is találunk, valamint több funkcióval is bővült ez a hasznos találmány. Az Omni 20c+ ugyanis USB elosztóként is funkcionál, ami lehetővé teszi a két, vagy több eszköz közötti fájlátvitelt, ráadásul mindezt töltés közben. Mindössze annyi a teendő, hogy laptopunk, vagy számítógépünk USB aljzatára csatlakoztatjuk az Omni 20c+-t és kezdődhet a művelet. A 20c+ ideális választás az utazók számára is, ugyanis a legtöbb légitársaság 100Wh-ra korlátozza a kézipoggyászban hordozható akkumulátorok teljesítményét, a 20c+ pedig a 80Wh-t súrolja.

Hogy melyik az Omnicharge csúcsmodellje, azt már a neve alapján nagyon egyszerű eldönteni: Ultimate. Már az ütés- és karcálló külső borításán is látszik, hogy egy magasabb kategóriáról beszélünk. Az OLED kijelző és az USB elosztó funkció már itt is alapfelszereltség. 38400 mAh kapacitása mindenre is elég lesz, akár drónok akkumulátorához is miközben a lemerült laptopot töltjük. Az Ultimate rendelkezik egy 150W teljesítményű univerzális kimenettel is, amelynek egyaránt beállítható az áramerőssége és a feszültsége is, így még a legérzékenyebb profi eszközöket is biztonságosan és hatékonyan tölthetjük. Az Omnicharge legnagyobb eszköze cserélhető akkumulátorral érkezik, így néhány pótakkumulátorral külső áramforrás nélkül is napokig biztosítani tudjuk eszközeink energiaszükségletét.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír