Amennyiben hozzájárulsz a sütik használatához, kattints a RENDBEN gombra. Részletes információ: Adatvédelmi tájékoztató

Drónt karácsonyra, na de milyet és mennyiért?

Drónt karácsonyra, na de milyet és mennyiért?
A drónok töretlen népszerűségnek örvendenek, nincs ez másként Karácsony idején sem. Egy drón remek ajándék lehet felnőtteknek és fiataloknak egyaránt, hiszen egyszerre nyújtja a repülés élményét, az irányítás kihívását, valamint a légi fotózás és filmezés kreativitását. Egyre több családnál talál helyet a fa alatt egy ilyen szerkezet, ezért úgy gondoltuk, hogy ha nálatok is örömét lelné valaki egy drónban, mi segítünk a tökéletes ajándék kiválasztásában.

A drónok széles kínálatát elemezve könnyedén szét tudjuk őket bontani különböző kategóriákra a játék gépektől egészen a profi filmes, vagy akár ipari felhasználású szerkezetekig. Gyakorta keresnek fel minket érdeklődők azzal a kérdéssel, hogy milyen gépet ajánlunk kezdők számára, akár ajándékba. Erre több helyes válasz is létezik, amelyeket ki is fejtünk, az ajánlott gépekkel egyetemben:Az egyik leggyakoribb eset:
Ha még sosem repültél drónnal, de kíváncsi vagy milyen az élmény és milyen lehetőségek rejlenek egy drónban, azonban elsőre inkább rövid távon gondolkodsz, érdemes lehet egy alacsonyabb árkategóriájú, akár játék drónt vásárolni. A kínálatunkban számos gyártó drónjai közt böngészhetsz, melyek kedvező áruk ellenére is meglepő teljesítményt és garantált élményt nyújtanak!

A legkedvezőbb árú, de megbízható gépeket a Syma drónok sorai közt találjuk.
Ezek az alapvetően kezdők- és hétvégi hobbi pilóták számára kifejlesztett drónok remek szórakozást nyújtanak felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. A gyártó ügyelt arra, hogy egy valóban széles palettát hozzon létre, így mindenki megtalálja a számára ideális gépet.

A Syma drónok közt akadnak egyszerűbb, apró szerkezetek, de a kínálatban megtaláljuk a GPS pozíciótartással és HD élőképpel rendelkező gépeket is. Ezek a drónok jellemzően 5-20 perces repülési idővel és akár több száz méter hatótávolsággal rendelkeznek. Egyes típusokban megtalálható az útvonal repülés és a követés funkció is, így meglepően intelligens gépeknek mondhatjuk őket.

A választás megkönnyítése érdekében minden Syma drón termékoldalára beillesztettünk egy összehasonlító táblázatot, melyen minden főbb tulajdonságot és funkciót megtalálsz!  A Syma drónokat erre a linkre kattintva találod meg.

Valami komolyabbra vágysz?
Egy magasabb, de még mindig megfizethető kategóriát képviselnek a prémium gyártók belépő szintű drónjai. Ezeknél már nem ritka a 4K felbontás, a három tengelyen stabilizált gimbal kamera és az akár fél óra repülési idő egyetlen akkumulátorral. Az alábbiakban felsorolt drónok mindegyike rendelkezik GPS pozíciótartással és légnyomás alapú magasságtartással, ami azt jelenti, hogy ha elengeded a távirányító karjait, a drón úgy fog lebegni a levegőben, mintha odaszögelték volna.

DJI Mini SE
A drónipar piacvezetőjét keveseknek kell bemutatni, a DJI nevével fémjelzett drónok mára egyet jelentenek az egyszerű kezeléssel és a mozis minőségű videófelvételekkel. A gyártó az idei Karácsony előtt jelentette meg a legkisebb, összehajtható drónjuk, a Mavic Mini ráncfelvarrott verzióját Mini SE néven. A drón közel fél órát képes egyetlen töltéssel a levegőben tölteni, három tengelyen stabilizált kamerája pedig 2.7K felbontásban is képes felvételeket készíteni. A menüben számos intelligens funkciót találunk, melyek segítségével pillanatok alatt kreatív, látványos videókat készíthetünk. A drón tömege alig nagyobb egy almánál, összehajva pedig akár egy zsebben is elfér. A Mini SE több csomagban is kapható, akár FlyMore Combo-ban is, amely többek közt 3 darab extra akkumulátort tartalmaz.
A DJI Mini SE ajánlatokat erre a linkre kattintva találod meg.Xiaomi Fimi X8 Mini Pro
A Xiaomi egyre több piacra tör be elektronikus eszközeivel, először az okostelefonok, majd a háztartási kellékek és rollerek, újabban pedig a drónok fejlesztésére álltak rá. A DJI Mini sikerén inspirálódva ők is kiadták saját kompakt, összehajtható drónukat. A drón szintén három tengelyen stabilizált, azonban már 4K felbontású felvételek készítésére is alkalmas kamerával rendelkezik, valamint szintén akár fél órát is a levegőben tölthetünk egyetlen akkumulátorral. Az X8 Mini Pro egyedi tulajdonsága, hogy a távirányító nélkül, egy telefonos alkalmazással is irányíthatjuk a drónt, igaz így csökken a hatótávolság. A Fimi számos intelligens funkcióval, többek között követő móddal is rendelkezik.
A Fimi X8 Mini Pro-t erre a linkre kattintva találod meg.Autel Evo Nano és Nano+

Jelenleg kategóriájának egyik csúcsmodelljének számít az Autel Robotics kiemelkedő teljesítményű, mégis kompakt drónja. A gép rendelkezik minden olyan funkcióval, melyet az előbbi drónoknál felsoroltunk, mint pl. a stabilizált kamera, a 4K felbontás és a fél órás repülési idő, azonban ami miatt a Nano kitűnik a sorból az az optikai ütközésgátló rendszere, melynek köszönhetően kifejezetten biztonságos a drón reptetése. A rendszer először figyelmeztet a közeledő akadályra, majd egy biztonságos távolságban meg is állítja a drónt, ezzel hosszabbítva meg annak élettartamát.
Az Autel Evo Nano drónokat erre a linkre kattintva találod meg

A kevésbé gyakori, de szintén előforduló eset - a kezdő, de elhivatott drónpilóta
Itt arra a vásárlóra gondolunk, aki még szintén nem repült, de teljesen elhivatott új hobbija iránt és már kész tervei vannak, hogy a későbbiekben milyen komolyabb drónt szeretne vásárolni. Nekik azt szoktuk javasolni, hogy tegyék meg ezt a nagy lépést egyből az elején. Hogy miért? Azért, mert a drónok esetében a funkciók és a biztonsági berendezések száma általában egyenes arányban növekszik a gép árával. Egy komolyabb drónban rendszerint alapfelszereltség az ütközésgátló rendszer, az intelligens üzemmódok, és a felhasználóbarát, könnyű vezérlés, így a kezdő pilóta maximális biztonságban ismerkedhet meg a repülés világával.Az idei év csúcsmodelljei a DJI Mavic 3, a DJI Air 2S és DJI Air 2,DJI Mini 2, valamint az Autel Evo II, az Evo Lite és Evo Nano drónok.
Reméljük érdekesnek és főleg hasznosnak találtad a karácsonyi drón választós bejegyzésünket. Ha esetleg maradt megválaszolatlan kérdésed, vagy további segítséget, esetleg tanácsot szeretnél kérni, fordulj hozzánk bizalommal telefonon és E-Mailben is.