Barion Pixel
Amennyiben hozzájárulsz a sütik használatához, kattints a RENDBEN gombra. Részletes információ: Adatvédelmi tájékoztató
RENDBEN
Kategóriák

DJI Air 2S több, mint ráncfelvarrás

DJI Air 2S több, mint ráncfelvarrás
Megjelent a DJI legújabb kompakt összehajtható drónja a DJI Air 2S, amely sokkal több újítást tartalmaz, mint amennyit a neve sugall.
A DJI a Mavic Air 2 közönségét célozza meg egy minden eddiginél intelligensebb és nagyobb teljesítményű, kompakt méretű utazó drónnal. A neve önmagában nem sejtet túl nagy változásokat, de a valóság nem is állhatna távolabb ettől a kijelentéstől. 


Az első és egyben legszembetűnőbb újítás a drón orrában felfelé elhelyezett ütközésgátló szenzor, melynek köszönhetően a gép már négy irányban képes érzékelni az akadályokat. A továbbfejlesztett algoritmusokkal felvértezett APAS 4.0 rendszerrel az Air 2S képes összetettebb, akadályokkal tűzdelt terepen is biztonságosan repülni, így több időnk marad a felvételre összpontosítani. A régebben csak ipari drónokba szerelt ADS-B vevő is helyet kapott az Air 2S-ben, ez azt jelenti, hogy valós idejű figyelmeztetést kapunk az applikáción keresztül, ha a környezetünkben ember vezette légijármű repül. Az Air 2S megkapta a nemrégiben megjelent DJI FPV OcuSync 3.0 átviteli rendszerét, amely tisztább élőképet biztosít, mindezt jelentősen alacsonyabb késéssel.A nagyobb felbontású átvitelhez nagyobb felbontású kamera is jár. Az új gép egy 1 inches érzékelőjű kamerával felszerelve érkezik, melynek nagy dinamikai tartománya lehetővé teszi, hogy sötétedés után is kristálytiszta felvételeket készíthessünk. Manapság a felső kategóriás drónoktól már mindenki elvárja a 4K felbontást 60FPS mellett. A DJI ismét túlszárnyalta a követelményeket, az Air 2S kamerája akár 5.4K felbontásban is képes folyamatos videót rögzíteni. A kamera másik, egyáltalán nem elhanyagolható újdonsága, hogy a megszokott 8 bites helyett 10 bites színmélységet produkál. Ez közel 1 milliárd árnyalat megjelenítését jelenti. A tapasztaltabb filmesek örömmel olvashatják, hogy az új drón is képes DLOG-M színprofilban, valamint RAW formátumban rögzíteni.Az Air 2S az intelligens funkciók tekintetében sem marad szégyenben, kapott néhány újat, a már meglévők pedig továbbfejlesztésen estek át. Néhány kattintással készíthetünk HDR, panoráma és HyperLapse felvételeket. A már jól ismert szelfi módok, a QuickShot repülési üzemmódok új generációja, a MasterShots is ezen a drónon debütál. Az új rendszerrel már nem csak egy manővert fog végigrepülni a drón, hanem egy összetett, akár 10 különböző jelenetből álló műveletsort, miközben a kijelölt főszereplőt végig a kép közepén, fókuszban tartja. Az extra ütközésgátló és akadálykerülő szenzoroknak köszönhetően az ActiveTrack követőmódok is alkalmazkodóképesebbek és pontosabbak lettek.

Az új drón kompatibilis a DJI Smart Controllerrel, az általunk is használt és kedvelt beépített képernyővel rendelkező intelligens távirányítóval, valamint a DJI FPV Goggles V2 videószemüveggel.

 
Tartalomhoz tartozó címkék: hír