Barion Pixel
Amennyiben hozzájárulsz a sütik használatához, kattints a RENDBEN gombra. Részletes információ: Adatvédelmi tájékoztató
RENDBEN
Kategóriák

DJI Action 2 - Több, mint akciókamera

2021. 10. 27. 17:34:22
DJI Action 2 - Több, mint akciókamera
Itt a DJI legújabb akciókamerája, amely lényegre törően az Action 2 nevet kapta. Ugyan a név emlékeztet az elődjére, az Osmo Action kamerára, sok közös nincs a trónörökösben és a felmenőjében.

Egy hasonlóság azért megmaradt, az Action 2 is por- és akár 10 méterig vízálló külső burkolat nélkül is. A DJI mérnökei az alapoktól alkották újra a kamera egységet, hogy ne csak egy ráncfelvarrott eszközt, hanem egy radikálisan új kamerát adjanak a kezünkbe.

A kamera meglehetősen kompakt, mindössze 39x39x22.3 milliméteres méreteivel és 56 gramos tömegével nem lesz probléma sem a szállítása sem a hordása akár egy fejpánton, vagy bármely kiegészítőnkön. Az előlap jelentős részét a hatalmas, 155° fokos látószögű kamera lencséje foglalja el, de alatta helyet kapott az automatikus színhőmérséklet érzékelő, valamint egy mikrofon és egy visszajelző lámpa is. Az kettős funkciójú bekapcsoló és exponáló gomb a kamera tetején foglal helyet.

A kameraház hátulján találjuk az 1.76" képátlójú OLED érintőkijelzőt, melynek biztonságáról a Gorilla üveg gondoskodik. A nagy kijelző miatt nem találunk kezelőszerveket és egyéb gombokat, azonban az érintőkijelző intuitív menüjeiben egyszerű navigálni, még átfagyott kezekkel, vagy telefonos kesztyűben is. Egyébként ha épp nem férünk hozzá a kijelzőkhöz, használhatjuk a hangvezérlést is. Ha nagyobb képernyőn szeretnénk követni az eseményeket, az intelligens és sokoldalú DJI Mimo alkalmazás segítségével ezt is megtehetjük. Az app többek közt számos segédeszközt, sémákat és egy mesterséges intelligenciával támogatott videószerkesztőt is tartalmaz.

Az eszköz alja rejti az Action 2 egyik legkarakteresebb alkatrészét, a mágneses rögzítőrendszert. Ez az, amitől annyira kényelmes lett a kamera használata. Nincs szükség csavarokra és szerszámkészletre, egyszerűen csak a használni kívánt kiegészítőhöz kell érinteni a kamerát és kész. A fejpánt és a ruha alá rejthető nyakpánt egyaránt stabilan és biztonságosan tartja az Action 2-t.

A Dual Screen Combo csomag tartalmaz egy számos szempontból hasznos kiegészítőt. A Front Touchscreen Module csatlakoztatásával felkerül egy elülső érintőkijelző is az eszközre, amelyről minden beállításhoz és funkcióhoz hozzáférünk. A kiegészítő három oldalán elhelyezett mikrofonok minden irányból képesek rögzíteni a hangot. Ezen felül a modul egy saját beépített akkumulátorral is rendelkezik, ami a kamera 70 perces rendelkezésre állási idejét 180 percre növeli.

Az Action 2 teljesítmény szempontjából is magasra teszi a mércét. Az 1/1.7" érzékelő lapkával szerelt kamera akár 120 FPS mellett is képes a 4K felbontás rögzítésére. A 12 Megapixeles állóképeket elmenthetjük JPEG vagy RAW formátumban is a további szerkesztésekhez és fényeléshez. Az ISO tartomány a fénykép és a videók rögzítésénél egyaránt 100 és 6400 között állítható, meglehetősen jó zajszűréssel.

Az elkészült felvételek minősége alapján senki nem gondolná, hogy azokat egy ilyen apró eszközzel készítették. A videók még alacsony fényviszonyok mellett, magas ISO értékkel is élvezhető látványt nyújtanak. A piacvezető mérnökei ismét egy remek kamerát alkottak, bátran ajánljuk mindenkinek, legyen az extrém sportoló, túrázó, vlogger, vagy hétvégi videós.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír